Ефірна олія лаванди

  1. Вміст терпинен-4-олу нижче 1,6% свідчить про високу якість олії. Зміст того ж компонента до 2,4% говорить про те, що це масло хорошої якості. Якщо його вміст до 5,8%, це говорить про середній рівень якості масла. А вся олія, де рівень вмісту терпін-4-олу перевищує цей показник, як правило, піддається розведенню або реконструкції, що негативно позначається на якості олії.
  2. Високий вміст лавандулілацетату та октанону-3 говорить про високу якість масла.
  3. Якщо вміст 1,8-цинеолу і камфори перевищує 1%, то про високу якість масла не може бути й мови, як правило, високий процентний вміст цих компонентів говорить про фальсифікацію лавандової олії.

Крім високоякісної натуральної ефірної олії лаванди, яка, апріорі, не може коштувати дешево, з відходів сировини одержують ароматичні речовини, які використовуються у виробництві косметичної продукції, миловаренні та виробництві побутової хімії – віддушки для освіжувачів, інсектицидів та миючих засобів.

Область застосування лавандової олії

Вважається, що ефірна олія лаванди благотворно впливає на організм людини при нервових розладах — безсонні, депресії, мігрені, запаморочення і т.д. Про те, що воно має цілющі властивості, знали за старих часів народні цілителі, і їх естафету підхопили ароматерапевти.

Його використання у парфумерії теж має давні традиції. Завдяки вишуканому тонкому аромату олія лаванди і сьогодні затребувана у парфумерній промисловості. Цей продукт високої якості використовують для створення дорогої парфумерії. Вся решта продукції з використанням аромату лаванди створюється на базі ароматичних продуктів, що отримуються з вторинної сировини.

У виробництві побутової хімії використовуються не дорогі олії, а продукти переробки вторинної сировини в кращому випадку, а в гіршому – синтетичні ароматизатори, що імітують запах лаванди.

Олія лаванди в ароматерапії

Довгий перелік захворювань, які нібито виліковує ефірну олію лаванди, слід забути, не вникаючи, якщо він вам зустрінеться в статтях про ефірні олії. Якби все було так просто, понюхав олію та вилікувався від вірусного гепатиту, то фармацевтична промисловість зачахла б на корені. Є сенс говорити про користь ефірної олії лаванди для здоров’я, як допоміжного засобу:

  1. Очищає приміщення від хвороботворних мікроорганізмів, особливо, якщо вдома є хворі домочадці, що підхопили вірусну або бактеріальну інфекцію.
  2. Під час проведення процедури інгаляцій разом із іншими ефірними оліями знімає подразнення слизової дихальних шляхів. Купірує просування хвороботворних мікроорганізмів у нижні дихальні шляхи. Завдяки цьому хвороба переноситься набагато легше, найчастіше вдається уникнути ускладнень та затяжного кашлю після хвороби.
  3. Вдихання аромату ефірної олії лаванди, завдяки використанню аромалампи, діє як транквілізатор, заспокоює нервову систему, розслаблює м’язові спазми, покращує сон, сприяє поліпшенню кровообігу.

Говорити про глобальні успіхи ароматерапії безглуздо. Як допоміжний спосіб оздоровлення вона зарекомендувала себе непогано, цілком має місце бути. Рекомендують використовувати ефірну олію лаванди для лікування шкірних захворювань:

І тут треба керуватися здоровим глуздом та рекомендаціями дерматолога.

Ефірна олія лаванди у косметології

Ось де дійсно варто використовувати ефірну олію лаванди, то це в косметології. Є сенс збагачувати цією олією креми, шампуні, лосьйони та тоніки при догляді за шкірою та волоссям. Крім того, є чимало рецептів домашніх масок для обличчя та декольте, а також для волосся. Додавання кількох крапель лавандової олії в крем для масажу принесе безперечну користь шкірі та покращить емоційний стан і масажиста, і реципієнта. Що можна очікувати від застосування лавандової олії в косметології:

Будь-яка косметична маска передбачає додавання 5-7 крапель ефірної лавандової олії на 10 г основи.

Це масло відмінно усуває запах і є антисептиком, тому його широко застосовують в інтимній гігієні, особливо якщо є проблеми з вагінальною мікрофлорою.

Лавандова олія для шкіри

Ефірна олія лаванди дуже сприятливо впливає на всі типи шкіри обличчя, знімає запалення, відновлює епідерміс, і може використовуватися і для чутливої ​​шкіри.

Олія лаванди для регенерації та омолодження шкіри обличчя

Таку суміш базової олії з додаванням лаванди косметологи рекомендують використовувати як нічний крем.

Склад:

Застосування:

  1. Змішати олії у ложці.
  2. Нанести на чисту суху особу, легко втираючи вздовж масажних ліній.
  3. До ранку олія вбереться, оновлюючи шкіру.

Ефірна олія лаванди від прищів та акне

При невеликій кількості прищів можна…

Читайте так же:  Ефірні масла

Оставьте комментарий